הכלל הראשון של כל חברת קייטרינג ומזון שמכבדת את עצמה חייב להיות איכות, טריות וטעם לפני הכל. אם אין את אלה, אין סיכוי להצליח. המוניטין הבסיסי לחברת קייטרינג הוא שהמזון שהיא מגישה הוא טעים וטרי ומורכב מחומרי גלם איכותיים. אך גם לציוד שחברת הקייטרינג עושה בו שימוש יש השפעה על כל אלו.
במאמר הזה נסקור את הציוד הבסיסי הדרוש בכל חברת קייטרינג וגם מהו הציוד שיבדיל חברת קייטרינג אחת מאחרת ויקפיץ אותה קדימה.
ציוד בסיסי
סכו"ם וכלי כסף
סכו"ם כולל סכינים, כפות, מזלגות וחלקי סכו"ם נוספים המתמחים בסוגי אוכל, למשל סכין לדג. כל אלה חשובים בעסקי קייטרינג. הם לא צריכים להיות מפוארים, אבל חייבים להיות איכותיים ועמידים כדי להימנע מחלודה ושחיקה מרובה.
צלחות הגשה וקערות
הסטנדרט בכל קייטרינג הוא סרוויס לבן, קלאסי ופשוט שיכול להתאים לכל אירוע ולכל עיצוב. אך כל קייטרינג צריך שיהיו לו אופציות נוספות בדרגות עיצוב שונות, כדי לענות על מגוון של צרכים. יש צורך, בין היתר גם בכלי הגשה ייחודיים לשימושים שונים כמו הגשת פונץ' בקעת ענק, בדרך כלל שקופה, דרכה אפשר לראות את הפירות החתוכים והגוון של המשקה.
תנורים
בציוד הכבד אין פשרות. כדי לנהל קייטרינג איכותי, בין אם קייטרינג חלבי או בשרי, יש צורך לעשות שימוש בציוד איכותי ואמין. תנור ישמש לא רק במהלך ההכנה אלא במהלך האירוע, בזמן ההגשה, כדי לספק מנות בהתאם לביקוש, יהיה צורך לעיתים, לחמם מנות מחדש עבור האורחים. בנוסף, גודל התנור צריך להתאים לכמות המנות הצפויות להגשה באירוע.
מקררים
בדיוק כמו עם התנורים יש צורך במקררים במהלך או אחרי האירוע. לעיתים, לא עושים שימוש בכל חומרי הגלם להרכבת המנות באירוע, בחלק מחומרי הגלם העודפים ניתן להשתמש שוב עבור האירוע הבא. כאן, החשיבות של מקרר איכותי ואמין, תתן ערך מוסף של חיסכון בעלויות. שמירה על טריותם של חומרי גלם עודפים מאירוע אחד כדי לעשות בהם שימוש באירוע הבא היא קריטית ליצירת מזון טרי, איכותי וטעים.
ציוד חשוב נוסף
כמות פריטי הציוד שחברת קייטרינג איכותית צריכה להחזיק במטבחה היא אינסופית. צ'יפסרים, בלנדרים, מדיחי כלים, כיריים, משטחי צליה, סירים ומחבתות ועוד רשימה ארוכה. הדגש הוא, על איכות הציוד, כיוון שציוד שאינו איכותי, אינו עמיד ומכאן גם אינו חסכוני באמת.
אז מה הציוד שישדרג כל אירוע וייתן ערך מוסף לחברת הקייטרינג שלכם?
כל קייטרינג צריך שיהיו לו כמה מכשירים שיבדילו אותו מהשאר ויתנו ללקוחותיו אפשרות למבחר עשיר של אטרקציות טעימות. בסופו של דבר, הלקוחות רוצים שבאירוע שלהם אורחיהם ירגישו שהיה מבחר אינסופי של אוכל מצוין ואם יהיו גם כמה אטרקציות, הסיכוי לאפקט ה-וואו עולה.
מכונת גלידה / ברד
לאנשים יש נטיה לחגוג יותר בקיץ מאשר בחורף. עמדת גלידה עם תוספות מגוונות תשדרג כל אירוע ותהווה אטרקציה לאורחי הקייטרינג. אם תדאגו שעמדת הגלידה תהיה בתוך דוכן גלידה ייעודי או אפילו אוטו גלידה, תשלשו את ההנאה של הנוכחים.
מכונות להכנת וופל
אם יש גלידה, אולי כדאי שתהיה גם אפשרות לקינוחי וופל. אין כמו מנת וופל עם גלידה ושוקולד כדי לגרום לתחושה שהקהל שלכם קיבל קינוח ייחודי, שלא יימצא במרבית האירועים.
מכונות להכנת משקאות ייחודיים
מכונת קפה זה בסיסי, חובה בכל אירוע, וכדאי שהקפה יהיה איכותי. אך בנוסף למכונת קפה אם יהיה מגוון מיוחד של משקאות כמו סחלב חם או שוקולטה – מתאימים מאוד לאירועים המתקיימים בחורף, זה ללא ספק ייצור תחושה של מבחר עשיר.
מכונת פופקורן
עוד דבר שהופך להיות נפוץ בקרב חברות קייטרינג שמעוניינות לאפשר מגוון של אטרקציות ללקוחותיהן, היא עמדת פופקורן. עגלת פופקורן בלוק וינטאג'י קלאסי תיצור באז נחמד עבור האורחים.
לסיכום
בעסקי הקייטרינג יש צורך להסתמך במידה רבה על איכות הציוד. השקעה בציוד וכלים שישרתו את צורכי העסק לזמן רב ויאפשרו לעשות בהם שימוש תכוף ללא תקלות, היא חשובה לזרימת עבודה חלקה ושוטפת, ומבטיחה את ההצלחה והמוניטין של חברת הקייטרינג.